//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/06/specialist-icon.png

O echipă de specialiști

în construcții la dispoziția ta

Găsește ușor specialiști de încredere pentru a finaliza cu succes construcția casei. Accesează secțiunea de Instrumente Practice.

//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/06/O-echipa-de-specialisti-nou-mobil.jpg//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/12/Sfaturi-de-specialitate_poza-mare_bk.jpg
//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/06/informatii-icon.png

Informații complete,

ușor de înteles și plăcut de parcurs

Calitatea informaţiilor prezentate în aplicaţie este dată de un sistem riguros de validare a conţinutului: acesta este creat de o echipă extinsă de specialiști în domeniu (arhitecţi, ingineri proiectanţi, ingineri constructori, meşteri, consultanţi imobiliari, financiari, etc.), iar ulterior este structurat şi rafinat de către echipa noastră internă.

//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/12/Informatii-complete-nou_mobil.jpg//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/12/Informatii-complete-nou.jpg
//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/06/aplicatie-icon.png

Interfață prietenoasă

și accesibilă

Citește ghidurile cu informații pentru construcția casei direct de pe telefon. Beneficiază de informații privind întregul proces de construcție într-un format ușor de înțeles și de parcurs.

//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/12/Interfata-prietenoasa-mobil.jpg//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/12/Interfata-prietenoasa.jpg

Venim cu informații utile

indiferent în ce etapă a construcției ești

De la alegerea terenului și până la amenajarea casei și a grădinii tale, StartCasa îți oferă conținut media bogat, cu poze reale din șantiere.

Găsirea terenului potrivit

Primul pas în construcția casei începe încă de la alegerea terenului. Am pregătit o serie de informații care te ajută să întelegi de ce alegerea terenului este atât de importantă și cum va influența viitoarea construcție. Achiziția terenului, sau pregătirea unui teren pe care deja îl deții pentru construcția casei poate implica o serie de acțiuni precum obținerea avizelor, autorizațiilor și stabilirea unor puncte de plecare pentru proiectarea construcției. În plus, am consultat experții în domeniu și am descris o serie de greșli frecvente care au loc la alegerea terenului dar și câteva exemple de vicii ascunse care te pot ghida să identifici potențialele probleme pe care le poți avea.

Proiectarea și autorizarea

Proiectarea și autorizarea

De la casa visată la realitatea construită, drumul trece peste un munte de autorizații, certificate, acorduri. În plus, tema de proiect implică o serie de decizii și alegeri pe care este bine să le faci alături de familie și de echipa de proiectare. Află cine sunt specialiștii în construcții care pot face parte din echipa ta, unde îi găsești și cum te pot ajuta să rezolvi cu ușurință toate aspectele cuprinse în proiectul casei. Pentru tema de proiect, proiectare și autorizare poți începe să lucrezi cu un arhitect și un inginer de structură urmând să implici pe rând specialiști în instalații, design de interior și peisagistică. Cu cât vei purta discuții mai devreme cu toți specialiștii în construcții cu atât vei lua decizii mai informate și proiectul se va implementa cu ușurință.

Alegerea materialelor

Alegerea materialelor

Alegerea materialelor și finisajelor potrivite implică o muncă considerabilă pentru strudierea alternativelor existente și pentru îmbinarea preferințelor personale cu cerințele tehnologice. Chiar dacă o parte din materiale și finisaje sunt deja cuprinse în proiectul casei, am pregătit pentru tine o serie de noțiuni de bază de design interior și detalii privind alegerea ferestrelor și ușilor, a scărilor, finisarea pereților și alegerea pardoselilor, obiectelor sanitare și a sistemului de încălzire. Aceste informații te vor ajuta să cunoști detalii privind gama de produse, avantajele și dezavantajele anumitor opțiuni și care sunt greșelile frecvente în algerea materialelor și a finisajelor pentru fiecare în parte.

Planificarea și bugetarea

Planificarea și bugetarea

Pornind de la alegerea modului de construire, bugetarea și cashfloul construcției casei, îți oferim informații privind finantarea prin credite bancare și alegerea băncii și pregătirea dosarului de credit. În plus, îți oferim informațiile necesare privind rolul Dirigintelui de șantier, bunele practici în SSM și alegerea și contractarea constructorului.

Execuția structurii și a învelitorii

Execuția structurii și a învelitorii

După multe acte, planuri și calcule ai ajuns la etapa în care trebuie să începi lucrările de construcție și să vezi cum casa ta crește în fiecare zi. Organizează-ți șantierul cât mai bine pentru a reduce timpii de execuție și pentru a crește calitatea lucrărilor. Această etapă a construcției este extrem de importantă datorită executării structurii de rezistență a casei. Începând de la fundația care preia cea mai mare parte din greutatea construcției, de la pereți, planșeu, fațadă și până la acoperiș, îți punem la dispoziție informații care includ greșelile frecvente în executare și cum să faci verificările unor lucrări de calitate.

Execuția rețelelor de instalații

Execuția rețelelor de instalații

Proiectul de instalații pentru casă conține cel puțin instalațiile electrice, sanitare și termice. Proiectate și executate corect, instalațiile pot să îți reducă considerabil costurile de întreținere și să îți ofere confortul de care ai nevoie. Pe lângă acestea, am rugat specialiștii să ne ajute cu informații privind traseele de curenți slabi (supraveghere video, alarme, senzori etc.), încălzirea în pardoseală și ventilația casei. Află cum toate aceste sisteme pot fi integrate și controlate de pe dispozitivele mobile sau de pe calculatoare dacă te gândești să îți transformi casa într-o casă inteligentă.

Execuția finisajelor

Execuția finisajelor

În etapa de realizare a finisajelor casei, suprafețele sunt aduse din stadiul brut rezultat în urma construcției (beton, cărămidă, BCA) la stadiul vizibil pe durata de existență a casei. Află cum se realizează tencuirea și finisarea pereților și a plafoanelor, ce verificări poți să faci înainte și după execuția lucrărilor și cum să recepționezi lucrările. În plus, experții au pregătit informații pentru turnarea șapelor și finisarea pardoselilor calde și a pardoselilor reci.

Echiparea rețelelor de instalațiii

Echiparea rețelelor de instalațiii

După finalizarea operațiunilor de finisare a plafoanelor și a pereților, se echipează instalația electrică prin montarea prizelor, întrerupătoarelor și a corpurilor de iluminat. Instalația sanitară va cuprinde instalațiile de consum menajer de apă caldă, rece și de canalizare iar instalația termică poate fi concepută doar pentru încălzire sau atât pentru încălzire cât și pentru răcire. Experții StartCasa au selectat informațiile de care ai nevoie pentru a întelege ce implică echiparea instalațiilor casei și ce verificări poți să faci pentru a te asigura că instalațiile sunt durabile și bine realizare. În plus, găsești infomații privind greșelile frecvente în echiparea instalațiilor casei și cum să le eviți.

Amenajarea curții și a grădinii

Amenajarea curții și a grădinii

Dorești să creezi din grădină o oază de relaxare sau vrei un spațiu ușor de întreținut și cu funcționalitate practică? Proiectul grădinii este, de cele mai multe ori, interconectat la proiectul casei și implică specialități de arhitectură, instalații, sistematizare etc. Întreținerea acesteia este importantă deoarece te ajută sa păstrezi un aspect vizual plăcut și să menții un ecosistem sănătos în grădină, să înlături dăunătorii și să previi bolile plantelor dar și să ai un acces ușor în curte și împrejurul casei.

Descarcă aplicația StartCasa

și beneficiază de sfaturile experților

Descarcă aplicația Descarcă aplicația
//storage.googleapis.com/startcasa-80102-wp-stateless/2017/10/aplicatie-design-interior.png