chevron_left Inapoi la articole

Lucrează de acasă eficient dar și sănătos. Uite cum facem noi :D

Se tot vorbește de o bună perioadă de timp despre lucratul de acasă și se se testează de ceva vreme diverse forme (săptămâna de 4 zile lucrătoare și altele) dar momentul a sosit.

Lucrăm de acasă,  din păcate impus iar acest lucru în mod sigur vine cu niște implicații. Din fericire avem la îndemână multe posibilități tehnice care ne fac să fim la fel de productivi sau chiar mai productivi față de perioada în care lucrăm de la birou. 

Dar nu uita că sunt multe elemente noi, provocări atât psihologice cât mai ales logistice, de care trebuie să ții seama. De aceea, alături de designerii noștri de interior, am pregatit pentru tine câteva sfaturi și tips care să te ajute în crearea celei mai bune atmosfere chiar la tine acasă. Da, se poate, trust us, și noi suntem în aceeași situație 🙂

Când lucrezi de acasă trebuie, să îți creezi un setup bun, iar pentru acest lucru ai nevoie înainte de toate să îți pui câteva întrebări care să te ajute să ai spațiul perfect atât pentru productivitatea muncii cât și a atmosferei de care ai nevoie. La unele dintre ele îți dăm noi răspunsurile mai jos, la restul le poți afla singur sau dacă nu și nu ne poți da un telefon (0749 154 001) și găsim împreună rezolvarea. Suntem de aceeași parte a baricadei.

În primul rând:

Ține cont de nevoile tale atunci când iți aranjezi spațiul de lucru de acasă:

 • Cât spațiu de lucru am nevoie?
 • Am nevoie de depozitare?
 • Trebuie să folosesc imprimanta?
 • Este importat să am liniște și să fiu izolat de zgomote și de familie?
 • Cât timp petrec la telefon sau în discuții cu alte persoane?
 • Am nevoie de acces la bibliotecă, cărți, mostre sau alte resurse și echipamente?
 • Sunt dezordonat și dezordinea mea nu trebuie să fie deranjată de nimeni din casă?

Hai să vedem:

Cum îți aranjezi spațiul de lucru?

 • Este importat sa creezi un spațiu care să-ți permită să obții rezultatele pe care le dorești. Alege o locație din casă care se potrivește cel mai bine stilului tău de lucru. Primul lucru la care trebuie să te gândești este locul în care vrei să creezi biroul de lucru, ține cont de natura muncii și de nevoile persoanelor din jurul tău cu care imparți locuința. Dacă ai nevoie de liniște și de confidențialitate, poate este indicat să transformi o cameră întreagă în birou.

StartCasa tip: Separă spațiul de lucru de spațiul de locuit, pe cât posibil -> ajută la menținerea atenției pe muncă și la cat mai puține distrageri din partea familiei; Asta ca să nu apară discuții din primele zile. Discuții în mod sigur vor apărea:)

Poziție, poziție, poziție- este atât de importantă încât am menționat-o de 3 ori. Nu e typo.


Copyright: romedic.ro
 • Asigură-te că ai o poziție corectă la birou, verifică înălțimea scaunului, gradul de înclinare, setate corect ar trebui ca poziția ta să fie una dreaptă și nu cocoșată. Ca să fii sigur că stai corect, poți da un search pe Cocoșatul de la Notre Damme- sub nicio formă nu vrem să te vedem așa după câteva săptămâni.
 • Ai în vedere faptul că vei petrece câteva ore bune în această poziție, de multe ori fiind absorbit de muncă nu îți vei da seama cum vor trece orele și nu va fi vreun coleg care să te scoată la o cafea sau la o discuție în fața clădirii ( am vrut să spunem la țigară, dar știm că nici tu dar nici noi nu fumăm :D)

Farmacie- cuvântul potrivit!

 • Ideal este să ai o masă curată (adică fără fel de fel de mărunțișuri și hârtiuțe) , comodă, un scaun confortabil și rechizitele pe birou de care ai putea avea nevoie – un carnețel, stilouri, calendar, câteva cărți și chiar și un mic cactus. O zonă de lucru corect concepută te va ajuta să nu te sustragi de la orice fleac.

Sunshine: suntem toți dependenți de el.


Copyright:https://comsecglobal.com

Mută-ți  biroul lângă o sursă de lumină naturală, cum afară este primăvară te va ajuta ca razele soarelui să-ți lumineze cât mai bine spațiul de lucru. Totodată ajută la scăderea oboselii și a durerilor de cap. Lumina te face să te simți mai fericit.

StartCasa tip: De ajutor este să ai o muzica linistitoare in background. La cerere putem să vă ajutăm și cu un playlist:)

 • La fel, plantele verzi în zona de birou sau poziția de lucru îndreptată spre o fereastră unde se vede natura, ajută la creșterea productivității. 

StartCasa tip: Spațiu de lucru curat și ordonat împreună cu zone de depozitare ajută la concentrare. Spune și la carte.

Nu te stresa mai mult decât este necesar:

 • Daca biroul este în mijlocul camerei, asigură-te că ai acces la prize și că nu te încurca cablurile de încărcare. Nu este cazul să adaugi mai mult stres situației actuale.

În caz de copii: la noi este cazul:)

 • Dacă vrei sa fii cu ochii pe copii cand lucrezi de acasă, poate cel mai indicat este sa localizezi biroul langa bucatarie sau camera de zi. Dacă nu ai spațiu suficient, cea mai buna solutie poate fi un colt din dormitor dacă este bine planificat.

 Muncă, muncă dar până când?

Cea mai mare tentaţie atunci când munceşti de acasă: serialele. Şi dacă te apuci, ştii cum e, nu te mai opreşti. Deci îndepărtează-te cât poţi de tentaţii. De asta îţi recomandăm să lucrezi într-o altă cameră, cu uşa închisă, ca să nu te strige televizorul – fie și dat pe Netflix

StartCasa tip: Pentru eficienţă îţi recomandăm să foloseşti tehnica Pomodoro – 25 de minute de muncă, 5 minute de distracţie.

Pijama sau jeans?

Ok, ești acasă nu te vede nimeni, pijama nu sună așa rău, nu?

Greșit! Trebuie să te comporți cât mai aproape de realitatea cotidiană cu care ești cel mai familiar. Încă ești în perioada de acomodare.

Trezeşte-te. Ia micul dejun. Fă-ţi un duş. Îmbracă-te. Şi apoi, apucă-te de treabă. Ai putea începe cu o listă de lucruri pe care trebuie să le faci în ziua respectivă – poate să fie pe hârtie (dacă mai foloseşti agendă) sau într-o aplicaţie. 

 Acesta a fost primul material despre lucratul de acasă, dar promitem să venim și cu alte sfaturi și tips.

În măsura în care ai nevoie de ceva mai mult decât sfaturi, te putem ajuta cu un proiect de design pentru biroului tău, croit după nevoile tale. Ne poți contacta atât direct pe site cât și direct la telefon 0749 154 001.

Nici nu mai spunem că avem zilele astea o mega ofertă la design interior că deja e prea mult:)

P.S. 

Pentru inspirație, mai jos câteva camere de lucru realizate de designerii noștri;

Să ne auzim cu bine:

StartCasa Team

Cele mai populare articole

Design de interior pe care ți-l permiți!

Toată lumea își dorește o casă frumoasă și amenajată cu stil, dar mai ales funcțională, în care să se relaxeze după o zi lungă de muncă. Toate bune și frumoase, dar cum se întâmplă în mod normal? Începi cu o luuungă căutare pe net după idei de amenajare, obiecte de mobilier, finisaje și după multe […]

Citeste articolulchevron_right
Cum să ai acces rapid la zeci de designeri de top simplu și usor

Tu ai o casă care așteaptă să fie amenajată, StartCasa are pachetele potrivite pentru aceasta. Într-o lume ideală, am putea să ne amenajăm instantaneu casa ca în fotografiile pe care le vedem pe Pinterest sau în reviste de design interior. În viața reală însă, suntem împiedicați de tot felul de factori. Avem resurse limitate de […]

Citeste articolulchevron_right
Telefon